Tegnap kicsit duli-fuli voltam.... Nem éreztem jól magam a bőrömben, amióta lekövéreztek... (ITT). Úgyhogy újabb erőgyűjtés következett és vacsira az egyik kedvenc salátámat ettem, a tonhalsalátát. :)
Ennek a salátának az eredetijét egy szegedi mexikói étteremben ettem először és azóta is imádom.
Nem kell hozzá túl sok minden és gyorsabban elkészül, mint ahogy elmondom a receptet. :)
Hozzávalók:
1 doboz tonhalkonzerv (olajos)
1 kefír
saláta keverék
néhány szem olajbogyó
fél citrom leve
A konzervet felbontom és összekeverem a kefírrel, aztán ráöntöm a salátára, és rádobok néhány szem olivabogyót.
A tegnapi adagot megszórtam lenmaggal, szezámmaggal, de tehetsz rá pörkölt diót, (sült bacont, főtt tojást is), ízesítheted lilahagymával. Ha nem érzed elég táplálónak (pedig az! :) ), akkor barna kenyeret fogyassz hozzá pirítósként.
A salátakeverék helyett használhatsz bármilyen idényzöldséget: répát, káposztát, uborkát, paprikát például lereszelve is tök finom lesz!
És már kész is a gyors és finom vacsora.
Jó étvágyat! :)
De mielőtt elrohannál megcsinálni, nézd meg ezt a vicces tonhal-reklámot is (köszönet érte Hajninak :) )
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9LYat-UdOo8[/embed]
Szép napot! :)