Ne tökéletes légy, hanem különleges!

Dundi Angyal

Dundi Angyal

Tonhalsaláta à la Melinda

2015. április 16. - Dundi Angyal

Tegnap kicsit duli-fuli voltam.... Nem éreztem jól magam a bőrömben, amióta lekövéreztek... (ITT). Úgyhogy újabb erőgyűjtés következett és vacsira az egyik kedvenc salátámat ettem, a tonhalsalátát. :)

Ennek a salátának az eredetijét egy szegedi mexikói étteremben ettem először és azóta is imádom.

Nem kell hozzá túl sok minden és gyorsabban elkészül, mint ahogy elmondom a receptet. :)

Hozzávalók:

1 doboz tonhalkonzerv (olajos)

1 kefír

saláta keverék

néhány szem olajbogyó

fél citrom leve

A konzervet felbontom és összekeverem a kefírrel, aztán ráöntöm a salátára, és rádobok néhány szem olivabogyót.

A tegnapi adagot megszórtam lenmaggal, szezámmaggal, de tehetsz rá pörkölt diót, (sült bacont, főtt tojást is), ízesítheted lilahagymával. Ha nem érzed elég táplálónak (pedig az! :) ), akkor barna kenyeret fogyassz hozzá pirítósként.

A salátakeverék helyett használhatsz bármilyen idényzöldséget: répát, káposztát, uborkát, paprikát például lereszelve is tök finom lesz!

És már kész is a gyors és finom vacsora.

sali tinhallal

Jó étvágyat! :)

De mielőtt elrohannál megcsinálni, nézd meg ezt a vicces tonhal-reklámot is (köszönet érte Hajninak :)  )

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9LYat-UdOo8[/embed]

Szép napot! :)

Kövess a FACEBOOK-on, TWITTER-en is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dundiangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr9216342922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása