Ne tökéletes légy, hanem különleges!

Dundi Angyal

Dundi Angyal

Így csökkentheted az ételeid glikémiás indexét

2016. április 19. - Dundi Angyal

A GI, vagyis glikémiás index azt mutatja meg, hogy egy adott étel egységnyi mennyisége mennyivel növeli meg a vércukorszintünket. A fehér cukor fogyasztása gyorsan megemeli a vércukor szintet, majd ugyanolyan gyorsan zuhanni is kezd. Emiatt hízunk-fogyunk, rossz a közérzetünk. De ha alacsonyabb GI-s étellel táplálkozunk, akkor az lassabban szívódik föl, táplálóbb, később leszünk tőle éhesek. A súlyunk megtartásában, vagy épp csökkentésében segíthet.

Ez történik a szervezetedben, ha csökkented a cukor bevitelét.

Van egy nagyon egyszerű módszer, amivel az ételeink GI-jét csökkenthetjük: ha néhány teáskanálnyi citromlevet teszünk bele. Ezzel a módszerrel az étel glikémiás indexe 30-40 %-kal csökkenthető.

citrom 2

A citromlé egyebek mellett csökkenti az étvágyat, és még vagy 20 dologra nagyon jó hatással lehet. ITT olvass tovább róla.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg mással is a cikket. Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

Üdv: Dundi Angyal

A bejegyzés trackback címe:

https://dundiangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr8516343338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása