A GI, vagyis glikémiás index azt mutatja meg, hogy egy adott étel egységnyi mennyisége mennyivel növeli meg a vércukorszintünket. A fehér cukor fogyasztása gyorsan megemeli a vércukor szintet, majd ugyanolyan gyorsan zuhanni is kezd. Emiatt hízunk-fogyunk, rossz a közérzetünk. De ha alacsonyabb GI-s étellel táplálkozunk, akkor az lassabban szívódik föl, táplálóbb, később leszünk tőle éhesek. A súlyunk megtartásában, vagy épp csökkentésében segíthet.
Ez történik a szervezetedben, ha csökkented a cukor bevitelét.
Van egy nagyon egyszerű módszer, amivel az ételeink GI-jét csökkenthetjük: ha néhány teáskanálnyi citromlevet teszünk bele. Ezzel a módszerrel az étel glikémiás indexe 30-40 %-kal csökkenthető.
A citromlé egyebek mellett csökkenti az étvágyat, és még vagy 20 dologra nagyon jó hatással lehet. ITT olvass tovább róla.
Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg mással is a cikket. Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!
Üdv: Dundi Angyal