Farsangi fánk egészséges köntösben.
Javában dübörög a farsang, én pedig ráéheztem egy kis fánkra. Kaptam is egy "normális" receptet egy kolléganőmtől és átvariáltam egészségesebbre.
Hozzávalók
2 púpos bögre liszt (én zabpehelylisztet, teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet és DIA-Wellnes lisztkeveréket kevertem össze kb. ugyanolyan arányban)
1 csomag sütőpor (épp nem volt itthon, ezért szódabikarbónával helyettesítettem)
2 tojás
2-3 evőkanál édesítőszer 3-at tettem, nekem majdnem sok)
280g zsírszegény tejföl/joghurt
kókuszzsír a sütéshez
A hozzávalókat összekevertem (palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen), kókuszzsírt öntöttem egy lábasba és abban sütöttem ki. Én forgattam, bár ez eredetileg magától forognak, de akkor sokkal több olaj kell hozzá. Majd papírtörlőn lecsepegtettem.
Diabetikus lekvárral fogyasztottam, és megszórtam xilittel (stevia, eritrit is jó, nekem most xilitem van itthon).
Próbáld ki te is! Jó étvágyat!