Az egyik kedvenc édes főételem a túrógombóc. Van egy hagyományos receptem, amit már legalább 10 éve készítek (ITT olvashatod). De mivel nemrég kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, eldöntöttem, hogy én ha a fene fenét eszik is, márpedig túrógombócot fogok enni. Az eredeti recept "jó" hozzávalóit meghagytam és a "rosszakat" lecseréltem jóra. Az alábbi gombóc született:
Elronthatatlan CH-csökkentett túrógombóc
Hozzávalók:
1/4 kg (sovány) túró
3 ek. zabkorpa
1 ek zabpehelyliszt
2 tojás
1 csapott mokkáskanál só (kevesebb is elég)
Az összes hozzávalót összekeverem, egy kicsit állni hagyom. Addig zabkorpát pirítok, és tejfölt keverek össze folyékony édesítőszerrel. A gombócokat forrásban lévő vízben néhány perc alatt (nehogy szétfőjön) megfőzöm (amíg fel nem jön a víz tetejére), átmerem a pirított zabkorpára, meghengergetem, majd meglocsolom az édes tejföllel.
Jó étvágyat!
Mentés