Aki ismer, tudja, hogy imádom a tequilát. :) Na de most nem is az alkoholfogyasztási szokásaimról akarok írni, hanem arról, hogy tudósok vizsgálták a tequilát és arra jöttek rá, hogy fogyasztó hatással rendelkezik.
Egy tequila, két tequila, három tequila - és a zsírod már el is kezd olvadni. Bár azt tartják az alkoholról, hogy rengeteg üres kalóriát tartalmaz, és éppen ezért hízlal is, az American Chemical Society tanulmányt végzett a tequilával kapcsolatban. A vizsgálat során arra derült fény, hogy az Agavé növényben (melyből a tequlia készül) található olyan anyag, mely csökkenti a vércukorszintet.
A tanulmány során egereken kísérleteztek: az egerek egy csoportjának étkezéshez adtak agavint (ami az Agavé-kaktuszból kinyert anyag, melyből a tequila készül), a másik felének nem adtak az étkezéshez agavint. Az agavint fogyasztó egerek vérében egy GLP nevű hormon termelődött: a glukagonszerű peptid (GLP-1) olyan hormon, amely a bélrendszerben keletkezik, amikor valaki eszik. A molekula a vércukorszint szabályozásában részt vesz.Ez a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében is segítséget nyújthat.
Majd az idő igazolja a tudósok felfedezését.:)
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=LXBLHTq390k[/embed]
Boldog Új Évet Kívánok! Dundi Angyal (Facebook)