Igen, valóban létezik ilyen fogyókúra. Öt nap alatt három kilót fogyhatsz, ha az alábbi diétát követed.
Cinch-diéta
Ezzel a módszerrel nem leszel éhes, csokit is ehetsz és még fogysz is.
A Cinch-diétát a 25 évnél idősebb nők számára ajánlják. A diéta lényege az "adag kontrollja". Vagyis naponta 4 alkalommal szabad enni, és minden egyes étkezés mellé egy kis szelet étcsokit is enni kell.
Az étrend során teli érezzük magunkat, energikusak vagyunk és nincs hiányérzetünk, miközben egészséges ételeket fogyasztunk.
Első öt nap
A 30 napos Cinch-diéta egy ötnapos résszel kezdődik, amikor tojást, spenótot, mandulát, málnát, joghurtot és vegetáriánus ételeket szabad fogyasztani. Attól függően, mekkora a jelenlegi súlyunk, nagyjából 3-4 kilót fogyhatunk az 5 nap alatt.
De ez csak a kezdeti siker! A diétázó elégedett lehet és nem fog csüggedni. Ez a siker ahhoz segít hozzá, hogy az életmódváltást sikerüljön elérni.
A következő napok
A kezdeti fázis után a megerősítő fázis következik, mely során a feladat, hogy átálljunk az egészséges ételekre: nyers, jó tápanyagtartalmú ételeket fogyasszuk és kerüljük a mesterséges színezékeket, édesített üdítőket, élelmiszereket.
Sovány húsok, teljes kiőrlésű péksütemények, növényi olajok és szezonális zöldségek kerüljenek az asztalra, valamint napi egy csésze kávé. A napi négy adag étel ezekből tevődjön össze.
Nem szabad vörös húst, disznóhúst, alkoholt fogyasztani, amíg el nem érjük a kívánt súlyt. Heti 5 vegetáriánus menü is javasolt.
Kalória
Bár kalóriaszámolgatás nincs a diétában, mégis figyeljünk arra, hogy a kezdeti öt napban 1300, utána pedig az 1600-as kalória határt ne lépjük át naponta. Emellett iktassunk a napirendünkbe mozgást, így sokkal hamarabb látványos eredményt érünk el.
Fontos szabály: felkelés után nem sokkal reggelizzünk, majd a napi ételadagokat 3-5 óránként fogyasszuk, így a vércukrunk is rendben lesz, az anyagcserénket pedig felpörgetjük.
A megengedett ételek mindegyikéből fogyasszunk a nap folyamán: fehérjét, teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget és növényi olajakat is. Együnk minél több gyümölcsöt, és főzéskor ne hagyjuk ki a citrusféléket, gyógynövényeket, az ecetet, a fűszereket, a paprikát, melyek ízesítésnek kiválóak, és nem hizlalnak!
Üdv! Dundi Angyal (Facebook)