Ne tökéletes légy, hanem különleges!

Dundi Angyal

Dundi Angyal

Laktóz- és hozzáadott cukormentes tojáslikőr

2017. december 24. - Dundi Angyal

Vendégváró ital.

Karácsony előtt két nappal megláttam egy bloggertársam tojáslikőr-receptjét (ITT). És teljesen rákattantam az ötletre, hogy életemben először kipróbáljam, hogyan is kell elkészíteni ezt a fincsi karácsonyi italt. De mivel cukorbeteg vagyok, illetve a tejjel néha nincs kibékülve a pocakom, úgy gondoltam, hogy kipróbálom a laktóz- és cukormentes verziót.

Laktóz- és hozzáadott cukormentes tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 1 l tej (laktózmentes tejet használtam)
  • 7 kanál eritrit (ízlés szerint), vagy folyékony édesítőszer ízlés szerint
  • vanília aroma (kis műanyag üveg felét használtam hozzá)
  • 6 tojás
  • 2 dl vodka

Elkészítése:

  1. lépés: a tejet felforraljuk az édesítővel, majd hagyjuk kihűlni.
  2. lépés: ameddig a tej hűl, szétválasztjuk a tojásokat. A tojáslikőrbe csak a sárgájára van szükségünk.  A tojásságákat habosra keverjük.
  3. lépés: ha a tej kihűlt, hozzáadjuk a habos tojást. Figyelem! A tej tényleg legyen hideg, mert ha langyos netalán meleg marad, az összerántja a tojást.
  4. lépés: beleöntjük a 2 dl vodkát. Ez ízlés szerint lehet több vagy kevesebb. Üvegekbe töltjük, és hűtőben tároljuk.

Egészségedre!

Én ilyen spéci üvegeket vettem egy konyhacuccokat kínáló boltban:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dundiangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr9916343984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása