Vendégváró ital.
Karácsony előtt két nappal megláttam egy bloggertársam tojáslikőr-receptjét (ITT). És teljesen rákattantam az ötletre, hogy életemben először kipróbáljam, hogyan is kell elkészíteni ezt a fincsi karácsonyi italt. De mivel cukorbeteg vagyok, illetve a tejjel néha nincs kibékülve a pocakom, úgy gondoltam, hogy kipróbálom a laktóz- és cukormentes verziót.
Laktóz- és hozzáadott cukormentes tojáslikőr
Hozzávalók:
- 1 l tej (laktózmentes tejet használtam)
- 7 kanál eritrit (ízlés szerint), vagy folyékony édesítőszer ízlés szerint
- vanília aroma (kis műanyag üveg felét használtam hozzá)
- 6 tojás
- 2 dl vodka
Elkészítése:
- lépés: a tejet felforraljuk az édesítővel, majd hagyjuk kihűlni.
- lépés: ameddig a tej hűl, szétválasztjuk a tojásokat. A tojáslikőrbe csak a sárgájára van szükségünk. A tojásságákat habosra keverjük.
- lépés: ha a tej kihűlt, hozzáadjuk a habos tojást. Figyelem! A tej tényleg legyen hideg, mert ha langyos netalán meleg marad, az összerántja a tojást.
- lépés: beleöntjük a 2 dl vodkát. Ez ízlés szerint lehet több vagy kevesebb. Üvegekbe töltjük, és hűtőben tároljuk.
Egészségedre!
Én ilyen spéci üvegeket vettem egy konyhacuccokat kínáló boltban: