Bevallom Neked, az édesburgonya olyan volt számomra eddig, mint a fehér holló. Még sosem láttam, sosem kóstoltam.
Viszont az egyik kolléganőm már mindent kipróbált: pitypang, orgona, avokádó stb. Ő mutatta meg ezt a receptet és amint kipróbáltam, azonnal rákattantam én is.
Egytálétel édesburgonyából
Hozzávalók: 2-3 db édesburgonya, újhagyma, fokhagyma, só, bors, egy kis gyömbér (vagy más fűszer), tejföl
A gyorsabb elkészítés érdekében előfőztem a burgonyát. Amikor félpuhára főtt, leszűrtem, meghámoztam és felkockáztam. Zsírral kikentem egy tepsit, beleraktam a burgonyát, ráraktam az apróra vágott újhagymát és fokhagymát, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítettem és nyakon öntöttem egy nagy doboz tejföllel. 20 percre beraktam a sütőbe.
Ízlés szerint lehet még más fűszereket is rárakni. Én például, amikor kész lett és kivettem a sütőből megszórtam apróra vágott pitypang levelével és virágával, ki mit szeret.
Szóval ő lenne az! Ugye jól hangzik? :)
És miért fogyassz édesburgonyát?
Az édesburgonyának csak a neve hasonlít a krumpliéra, amit pedig a kinézete miatt kapott. Szóval úgy néz ki, mint a krumpli, csak olyan narancssárgás színű.
Sokat fogyasztják a fejlődő országokban, de diétázóknak is hasznos, mert magas a C, B2, B6, E vitamin-tartalma, van benne kálium, réz és mangán, de alacsony koleszterintartalma miatt még a cukorbetegek is fogyaszthatják.
100 grammja 117 kalóriát tartalmaz.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
Kövess a FACEBOOK-on is!